Information til private udlejere – University of Copenhagen

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Information på dansk > Information til privat...

Information til private udlejere

Har du lyst og hjerterum til at udleje til en international studerende eller ansat ved Københavns Universitet?

Københavns Universitets Boligfond får hele tiden brug for flere boligtilbud til det hastigt voksende antal internationale studerende og ansatte, som hvert semester kommer til universitetet i kortere og længere tid. Gudskelov oplever vi også, at rigtigt mange Storkøbenhavnere har lyst til at få den store verden lidt tættere på gennem det at have en udenlandsk lejer. Gennem årene har vores korps af ’faste’ udlejere knyttet bånd til unge såvel som voksne lejere fra alle afkroge af kloden, så hvis du synes at det lyder interessant, vil vi meget gerne byde dig velkommen blandt vore private udlejere:

Vores lejere kommer stort set fra hele verden, så der er virkelig mulighed for at få udvidet sin horisont, øvet sig på sprog, lære om kultur, kogekunst – alt er muligt. Hvert år kommer der flere tusinde internationale studerende/ansatte til Københavns Universitet. Måske har vi lige den lejer, du leder efter!

Formidling

Københavns Universitets Boligfond foretager udelukkende formidlingen mellem udlejer og den studerende/gæsten. Når du har udfyldt blanketten, sætter vi din annonce på en liste, som vi løbende sender ud til interesserede internationale studerende og forskere, og så tager de selv direkte kontakt til dig. Vi ved ikke andet om de studerende/gæsterne end at de er internationale og skal studere eller arbejde på Københavns Universitet i en kortere eller længere periode – du skal selv tale med og evt. mødes med din kommende lejer og beslutte, hvem du gerne vil have boende.

Ankomstperioder

For studerende løber efterårssemesteret fra 1. september til 31. januar og forårssemestret fra 1. februar til 14. juli. Du er velkommen til at angive en anderledes udlejningsperiode på blanketten, men vi kan ikke garantere, at der vil være en studerende, der har brug for bolig i lige præcis den periode. Sædvanligvis vil studerende ankomme i august eller september/ januar eller februar og vende tilbage til deres hjemlande i slutningen af januar/ slutningen af juni/juli.

For gæster (PhD’er, forskere mv.) er der ikke lige så afgrænsede perioder – de kommer løbende hver måned og har typisk brug for bolig i alt fra et par måneder til et par år.

Forventninger til faciliteter

De internationale studerende og de fleste forskere kommer kun med deres tøj og bøger. Det betyder, at langt de fleste efterspørger møblerede værelser/lejligheder – faktisk har vi kun meget få gæster, som efterspørger umøblerede lejemål. Ved møblering menes som minimum: en lampe, et klædeskab/kommode til tøj, en seng med madras og et skrivebord med tilhørende stol. Det er en stor fordel, hvis du kan tilbyde din lejer sengetøj og håndklæder, men det er selvfølgelig ikke et krav. Hvis du udlejer et værelse, skal der være adgang til køkken og bad.

Køn

På grund af kulturelle forskelle erfarer vi bl.a., at mange kvindelige studerende foretrækker at bo hos kvindelige udlejere frem for mandlige udlejere.

Afbud fra den studerende

Hvert år til semesterstart oplever vi desværre, at enkelte studerende melder afbud – nogle gange ganske få dage før forventet ankomst. Ydermere sker det også, at enkelte studerende rejser hjem i løbet af de første par uger pga. hjemve, sygdom, økonomiske problemer etc. I sådanne tilfælde kan vi kun forsøge at finde en anden studerende, men vi kan ikke tilbyde økonomisk kompensation for tab af husleje. Får du afbud må du endelig kontakte os med det samme, så vi kan se, om vi kan matche dig med en af de sene ansøgere.

Afbud fra udlejer (dig)

Det er meget vigtigt, at du kontakter os med det samme, hvis du efter at have indsendt skemaet, beslutter dig for at leje ud til anden side. Det er ærgerligt at spilde tid, både for os på kontoret, men især for de studerende, som vil stå med utroligt dårlige muligheder for nå at finde en anden bolig. Med mindre der er tale om en alvorlig situation, regner vi med, at du er indforstået med dette.

Lidt om os

Københavns Universitets Boligfond kom til verden den 1. januar 2014. Som Fond er vi en selvstændig enhed og dermed ikke formelt en del af Københavns Universitet. Vi servicerer alle studerende på udveksling på Københavns Universitet samt fuldtidsstuderende og ansatte ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet og det Sundhedsvidenskabelige fakultet. Der ydes service et år af en persons ophold. Det er vores mål indenfor de nærmeste år at kunne yde service i et år til alle internationale personer på Københavns Universitet.

Skulle du have yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på 3533 2078 eller på e-mail: contact@housingfoundation.ku.dk